Sagt om Dorper

Några ord som sagts om Dorper från slakterier, restauranger & uppfödare.

Niklas Lindström VD

Sörby Slakteri & Styck AB


"Köttet från dorper är bra marmorerat. Tack vara det så blir köttet saftigt och välsmakande. Även den som normalt sett inte gillar smaken av lamm tycker om dorperkött"

Nicke Forsgren, Produktionschef,

Faringe Kött och Slakt AB


"Köttet var av mycket bra kvalitet; fylligt och välmarmorerat. Marmoreringen bidrar till ett saftigt och mört kött och är något vi inte är bortskämda med att se i lammkött"

Johan Wiklund och kockarna

Hotell Gässlingen


"Vi och alla gäster har varit helt lyriska över hur bra köttet har varit .."

Lolo Sörelius / Jan Thieme

Kuseboholms Dorper


"Våren 2012 började helt underbart! Gårdens första dorperlamm (50%) kom till världen utan några fellägen och andra konstigheter och sååå fina! De flesta såg ut som små svarta/vita låglandskor dvs skäckar i alla möjliga konstellationer, de andra var svarta med olika "stänk" av vitt. Så läckra och fina och så annorlunda hårremmar! Vi hade som tidigare år även använt texel- och suffolkbaggar och de 260 lammen efter dem var naturligvis också fina men ögonen drogs automatiskt till dorperkorsningarna! Sedan kom bakslaget, efter ett par veckors bete började vi hitta döda lamm. Försommaren kom därefter att domineras av provtagningar och behandlingar då det blev klargjort att lammen dött av anaplasma. Man kunde tyvärr se att flera lamm under slutet av maj och juni helt eller delvis stannat upp i tillväxt, men det var inte mycket att göra mer än att se till att de hade gott om bete. Så kom den första vägningen för slakt i juli. Skulle det finnas färdiga lamm ...? Vi hade inte vägt på över tre veckor och då såg det inte lovande ut. Nu kommer vi till det roliga ...! De fyra tyngsta lammen var dorperkorsningar!! På bara bete hade de gått upp mellan 390-424 kg/ dag och vägde mellan 43,4-46,2 kg. Det var lite plåster på såren efter en jobbig försommar!"

Lena Nylander

Wermskog Dorper


"Känslan som uppfyllde mig när jag första gången smakade egenproducerat (50%) dorperkött gjorde mig lätt euforisk - en lammkotlett marmorerad och mör med en härlig stekyta och en smak som platsar på Nobelmiddagen!"